Christmas ornaments

http://hangaagi.blog.hu/2010/11/05/karacsonyfadiszek_valogass_kedvedre

Ökosampont otthon házilag

2011.01.05. 10:24 - hangaagi

 Régóta vásárlója vagyok az ZöldBoltnak, ugyanis 3 éve vettem magamnak a hídivásárban egy kecsketejes szappant, amivel már évek óta szemeztem. És itt most ne haragudjon meg egyik kézműves társam sem, de ezt a szappant azóta sem tudja űberelni senki. Történt azonban, hogy a gyereken kijött a vírusos szemölcs. Öröm és boldogság, ecseteltük vérehulló fecskefűvel, de nem nagyon használt, így sajnos el kellett menni lefagyasztatni, mivel már kettő akart egy helyen megférni, és látszódott, hogy jönnének az újabbak. Lefagyasztás megvolt, anyai bőgés megvolt, a gyerek azóta is elkerüli a rendelőt. Ám a fagyasztás után pár héttel megint előjött egy szemölcs. Mivel nem akartam a gyereket ismét fagyasztásra vinni, kivárásos technikát alkalmaztam, hogy még egy kicsit halványuljon az emlék. Ekkor kezdte el használni Kolos a szappanomat, mert az anyáé, és sokkal izgibb, mint a sajátja. Én meg két hét múlva azt vettem észre, hogy egyszerűen eltűnt a szemölcs. Szóltam is a doktornéninknek, hogy a vérehulló fecskefű mellé vagy helyett, nyugodtan ajánlhatja a kecsketejes szappant is. Mivel folyamatos utánpótlás kell, így a ZöldBolthoz keveredtem, mert itt volt a legolcsóbb a szappan neten. Öröm és boldogság, van mosódiójuk is, két éve vettem egy kilót, használom a mosásokhoz és még mindig van belőle. A tegnapi este meg a hajmosásról való diskurzus jegyében telt, Kiss Vanesszával arról elmélkedtünk, mi a tökömért nem jók a samponok, akkor sem, ha svédcseppes, meg natura, meg miegymás. 
És valaki beírta, hogy MOSÓDIÓ. Az ecetes öblítést meg a barátnőm mondta szilveszterkor. Így a mai napon az alábbi biosampon született: 4 deci vízben 4 mosódiót főztem fel, a levet lehűtöttem langyosra, majd a vizes hajamra, fejbőrömre locsoltam, masszíroztam. Ezt fél deci almaecet+ 3 deci víz kombóval öblítettem le.

Érdekes gasztro-fejmosás volt, mert a főzéskor a mosódió erős levesillatot árasztott, majd az öblítéskor meg voltam győződve, hogy kukorica illatú a fejem, illetve a végén ciderre emlékeztettem.

Kíváncsi leszek, hogy meddig lesz jó, mert nálam mindig a két mosás közötti IDŐFAKTOR a rizikós. 

Az eredményről be fogok számolni!

>

A bejegyzés trackback címe:

https://hangaagi.blog.hu/api/trackback/id/tr892562008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása