Christmas ornaments

http://hangaagi.blog.hu/2010/11/05/karacsonyfadiszek_valogass_kedvedre

Hó esetére

2012.02.04. 16:04 - hangaagi

Címkék: kreatív otthon diy társasjáték

meg betegségére is, meg unatkozós estékre is, meg eső idején is fél óra alatt szuper elfoglaltság, egész estés mulatság HANGAÁGITÁRSASJÁTÉKA! Na jó, Kolossal együtt csináltuk karácsony előtt ajándékba. 

Ami kell hozzá: 

olló

kartonpapír (én az ágynemű garnitúra csomagolásából vettem ki, az szuperjó, de kartondobozból is kivágható)

csomagolópapír (mi maradékot használtunk)

dobókocka (3db vagy 1, de akkor a harc kártyánál egymás után kell gyorsan dobni)

színes karton

filcek, zsírkréták, ki mivel szeret bánni...

ragasztó (én stiftet használok Kolossal, mert azt látja, hogy hova keni és könnyen tudja kontrollálni)

A pályának a körvonalát (út) délutáni alvás alatt vázoltam fel, ahogy Kolos felébredt, egyből nekiestünk a kitöltésnek, kerekedett itt erdő, mező, folyó, láp, sivatag és még mi minden! A történetet Kolos alakította ki nagyjából, ő mondta meg, hogy tóhoz kell eljutni.

A mezőkbe négy különböző jelet pecsételtem a starttól a célig - akinek nincsen pecsételője, az csak sima színes pöttyökkel jelezze a négyfajta mezőt. Mert bizony annyi van (harc, szerencse, tudás, ügyesség - lásd később ezeket). 

Miután készen lett a tábla, a hátsó részére szép, karácsonyi csomagolópapír lett ragasztva a ronda karton-látvány helyére..

 

A keretsztori:

 

A hegyi tó tündérei elrabolták a várból a királykisasszonyt. Te és társaid, a lovagok, egy-egy tarisznyával nekivágtok, hogy kiszabadítsátok a tündérek fogságából. Vigyázz, ügyesnek kell lenned, csalafintának! Az nyer, aki előbb ér oda a hegyi tóhoz, királykisasszonyt kiszabadítani.
 
Namostan. A lovagokat, azaz játékosokat műanyag kupakok, mint bábuk jelenítik meg (hoppá, ez is újrahasznosítás)
 
A játékszabály:
 
A játékot minimum 2, maximum 5 fő játszhatja.
A játékosok egy-egy bábut kapnak.
A játék alatt egy dobókockával kell dobni, kivétel a HARC kártyánál (lásd később).
A várból csak hatossal vagy kettessel lehet kijutni, hogy elindulj a hosszú kalandra.
A mezőknek megfelelő kártyát húzz!
Ha helyesen válaszolsz a tudás kérdésre, akkor maradhatsz a helyeden, ha nem, akkor egyet vissza kell lépned!
Az ügyesség kártyákon jelzik, ha előre léphetsz egy-egy feladat megoldásánál. Egyébként a feladatok helyes megoldásánál maradhatsz a meződben, ha nem sikerül megoldani a feladatot, egyet kell vissza lépned.
A harc kártya: kivételesen három dobókockával kell dobnod. Ha többet dobsz, mint amekkora szám a kártyán szerepel, egyet előre léphetsz. Ha kevesebbet, akkor egyet vissza kell lépned.
Szerencse mezőre lépve te döntöd el még a kártya kihúzása előtt, hogy a harcot, vagy a szerencsét választod a kártyáról. Elő fordul, hogy a szerencse mezőben tudás, vagy ügyesség feladatot találsz, de az is, hogy simán előre, vagy vissza kell lépned. Ha a harcot választod, ugyan azok a szabályok, mint a harc kártyánál. 
 
A kártyákról:
az ügyesség kártyánál olyanok vannak, hogy álljon fél lábon egy percig, mondjon el egy nyelvtörőt, simogassa a hasát balról jobbra - közben a feje tetejét is ellenkező irányban etc.
a tudás kártyánál figyelembe vettem, hogy mit tud eddig (számoljon angolul, mondja el a hónapokat egymás után etc.), de új ismeretekre is koncentráltam, amit még nem tud, de majd megtanulja 
a harc kártyánál a rókától a medvén át az óriásig mindenféle lényekkel kell megküzdeni - az ellenfeleknek van egy bizonyos életpontja, azt kell túlszárnyalni a háromkockás dobással 
szerencse kártya: fele szerencse (lehet benne tudás, ügyesség, sima szerencse a szokásos lépj előre/hátra kettőt, kimaradsz egy körből etc. szitukkal), a másik része a harc 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hangaagi.blog.hu/api/trackback/id/tr974065886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása