Christmas ornaments

http://hangaagi.blog.hu/2010/11/05/karacsonyfadiszek_valogass_kedvedre

Ha már receptek, egy kis liba...

2010.11.11. 13:08 - hangaagi

Mert hogy most van Márton. Igaz, lassan el is múlik, de lehet, hogy valaki addig is kipróbálja, míg eljön újra november 11-e...

Ezt a verziót először 2003-ban próbáltam ki, és már akkor is nagyon bejött.

A libamellet átmosom, behúzgálom szalonnával, fokhagymával. Két nagy marok savanyú káposztát (átmosás nélkül!) leterítek a cserépedény aljára, rárakom a libamellet, lefedem, kb. másfél órán keresztül sütöm 200 C fokon. Utána leveszem a fedőt/fóliát/másik cseréptálat, és vagy ropogósra sütöm, vagy tejföllel leöntöm, amit rá is sütök. Tálalásnál persze fehér kenyér (jó, tunkolós búzakenyér) dukál mellé a libazsír miatt is, meg ki látott már libát reformkenyérrel???

Idén üres volt a tányér ebéd végén:)

Márton-napi liba után kötelező elem nálunk is a rétes, ki milyet szeret, illetve kéne újbor is, hátha jövőre sikerül, ami idén nem adatott meg :)

A bejegyzés trackback címe:

https://hangaagi.blog.hu/api/trackback/id/tr612441259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása