Nem akarok gasztróba nagyon elmenni, de van egy lencse receptem, amit szeretek is, ráaásul a stáljucitól kaptam érte 3 könyvet, mert látott benne fantáziát. Én csak így tudom megenni a lencsét, meg fasírtként, de erről már írtam bejegyzést korábban. Mármint az utóbbiról.
És akkor most jöjjön hangaági lencse levese, ami nem fújtós, ellenben pikáns. Ha Nagy Zita ráérne, tuti megkérdezném milyen bor illik hozzá, elvégre van még másfél napom, hogy beszerezzem.
A két marék lencsét felfőzöm fedő alatt, hogy bepuhuljon. Ha kész, rárakok minden zöldséget, ami kellhet egy normál leveshez, sózom, borsozom, egy babérlevelet belepakolok. Vagy kettőt. Ha minden zöldség megpuhult, akkor tejet rakok a levébe, utána sózom és a tálalásnál KECSKESAJTOT rakok bele.
Perverz egy kombó, ugye? Pedig finom!