Christmas ornaments

http://hangaagi.blog.hu/2010/11/05/karacsonyfadiszek_valogass_kedvedre

Filmajánló - Júlia asszony titkos éjszakái

2011.01.03. 16:09 - hangaagi

Az index  tett fel ma egy csomó-csomó magyar filmet ingyenesen az indavideóra, ahol elsőre felkeltette érdeklődésemet - fene a bölcsész mindenemet - a Júlia asszony titkos éjszakái. 

 Alant az ajánló és a streamelhető film. 

"A Krúdy Gyula novellái és motívumai alapján készült film 1849 novemberében játszódik. Mióta júliusban Segesváron nyoma veszett a nemzet nagy költőjének, Petőfi Sándornak, felesége, Szendrey Júlia csak arra tud gondolni, hogy meg kell őt találnia - élve vagy halva. Ezért az ifjú Balázs Sándor író kíséretében (és Haynau engedélyével), a szabadságharc vérbefojtása után szinte tetszhalottá vált országon át, a keresésére indul Erdélybe. A férje gáláns kalandjairól útközben hallott pletykák feldúlják Júliát. Különösen a kis színésznőre, Prielle Kornéliára haragszik. Hasztalan győzködi Balázs arról, hogy a költő csak őt szerette, ellentmondásos érzelmek kavarognak benne. Egyfelől a féltékeny asszony bosszúvágya hajtja, másfelől a ""nemzet özvegyének"" súlyos kötelezettségei nehezednek rá..."

színes, magyar tévéfilm, 65 perc, 2005

Rendezte: Mészáros Péter

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hangaagi.blog.hu/api/trackback/id/tr312557567

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Levendel Júlia - BEFORDULT A KONYHÁBA 2011.02.03. 12:48:49

Ország Lili | TükröződésELKÉPZELEM, HOGY ELKÉPZELINem feltétlenül a húsz esztendős Petőfi. Először is az ő helyzetdala egyes szám első személyben szól, befordúltam – írja, így, hosszú "ú"-val (mintha csak a második sor Rágyujtottam szav...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mammka 2011.01.03. 22:18:19

Köszi a jó hírt!!!!!Hétvégén egy régi magyar filmet néztünk a hites urammal.:)

hangaagi · http://hangaagi.blog.hu 2011.01.04. 21:00:43

Mammka, én néha a hitetlen urammal is magyar filmet nézek :D
bocsi, magas volt a labda :D
süti beállítások módosítása