Üdv

2012.06.12. 09:18 - hangaagi

Címkék: gasztro tej otthon egyszerűen rizstej rizstej készítés tejcukor allergia tej allergia

a tejcukorérzékenyek klubjában

Legalábbis Kolos most erre a pályára állít bennünket, sajnos, vagy nem sajnos. Tejet nem, tejtermékeket, mint sajt, túró, túrórudi, joghurt, igen. 

Mindezt egy átgörcsölt éjszaka után, mivel - nem nálunk - 3,6%os tejet kapott, ami totál kiütötte, így az ügyeletet is megjártam vele hajnalban. 

Minthogy a reggeli elképzelhetetlen tej nélkül, és itthon csak gyorsrizs volt, így ezt a receptet 3 zacskónyival csináltam meg (3*125gr, hosszú, fehér rizs). 

3 liter vízzel, illetve 3 ek. olajjal és egy teáskanál sóval főztem 40-45 percet, utána szitán áttörtem. A rizst, ami maradt, gyümölcs fruktózzal megédesítettem, ez lett a reggeli, Kolosnak simán, Borkának gyümölccsel. 

A tej része abszolút puding állagú, még hígítható.

Ami fontos, hogy kevertem hozzá langyos állapotába lenmag olajat kalciumpótlás végett. Üdv a klubban. Nem is olyan szörnyű, sőt! :) Nekem nagyon bejön az egész ízvilág, hát még az eddig is rizsmániás fiamnak!

(kép innen)

 

>

A bejegyzés trackback címe:

https://hangaagi.blog.hu/api/trackback/id/tr134582523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása