Mert hogy most van Márton. Igaz, lassan el is múlik, de lehet, hogy valaki addig is kipróbálja, míg eljön újra november 11-e...
Ezt a verziót először 2003-ban próbáltam ki, és már akkor is nagyon bejött.
A libamellet átmosom, behúzgálom szalonnával, fokhagymával. Két nagy marok savanyú káposztát (átmosás nélkül!) leterítek a cserépedény aljára, rárakom a libamellet, lefedem, kb. másfél órán keresztül sütöm 200 C fokon. Utána leveszem a fedőt/fóliát/másik cseréptálat, és vagy ropogósra sütöm, vagy tejföllel leöntöm, amit rá is sütök. Tálalásnál persze fehér kenyér (jó, tunkolós búzakenyér) dukál mellé a libazsír miatt is, meg ki látott már libát reformkenyérrel???
Idén üres volt a tányér ebéd végén:)
Márton-napi liba után kötelező elem nálunk is a rétes, ki milyet szeret, illetve kéne újbor is, hátha jövőre sikerül, ami idén nem adatott meg :)