Christmas ornaments

http://hangaagi.blog.hu/2010/11/05/karacsonyfadiszek_valogass_kedvedre

Bogrács gulyás

2011.04.03. 16:59 - hangaagi

Címkék: gasztro recept grill bogrács

Végy egy eddig tök más alakú téglából gyorsan odarakott 'kerti grillt'. Végy hozzá még ugyan ennyi téglát, és gyorsan varázsold kör alakúvá, a téglák között résekkel, hogy jól szellőzzön. Végy legalább egy köbméter gallyat. Na, azokat kell meggyújtani. Valahogy. Végy egy barátnőt, aki ad bográcsot, meg odafuvarozza a kertbe a bográcsállványt, még mielőtt kiszúrod bárki szemét a biciklin szállítva azt. 

Állítsd fel az állványt. Próbálj tüzet csinálni. Ha kész, lélegezz fel. Most már csak az ennivalós része marad a dolognak. 

Végy egy kiló csontozott lapockát, kockázd fel, tedd ugyan ezt 5 darab jókora lila hagymával (közben kötelező lányság-elsiratás). A bográcsba tégy olajat, vagy zsírt, hevítsd fel, rakd rá a hagymát, dinszteld meg, rakd rá a húst, arra a fűszereket, majd öntsd fel vízzel, miután a hús kifehéredett. 

Utána már csak a főzés/fűszerezés a kihívás. A lényeg a kömény. Amit itthon hagytam, úgyhogy a zuramat zavartam el érte a boltba. Amint megfőtt a hús, belerakom a zöldségeket, és azzal is főzöm. Közben folyamatosan dobálom a tűzre a sokmillió kis gallyat, amik között van jól égő csontszáraz, és kevésbé száraz, ellenben kiválóan füstölő 'nyers' (feladat: kerüld ki a füstöt!). Ami NAGYON FONTOS: végy legalább 5 nyárfát a telken, aminek ilyenkor hullanak a 'kukacai' - Kolos után szabadon. A kihívás, hogy az összeset kihalászd azonnal, egy-egy szélfuvallat után. Ha nincs szélfuvallat, az alattomos, mert nesz nélkül esik bele a cuccba, míg a gallyakat keresed. Na, ha ez így kész, minden megfőtt, akkor tálald friss parasztkenyérrel, utána sörrel. Kicsit bakterházas fíling, amikor egy-egy alamuszi kukac előbukkan a szedőkanál nyomán a bográcsban, de újabb kihívás újra megtalálni. Jó étvágyat mindenkinek!

>

A bejegyzés trackback címe:

https://hangaagi.blog.hu/api/trackback/id/tr62796520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása