Láthatóvá

2012.05.26. 06:52 - hangaagi

Címkék: család szervezés otthon

tenni a rendszert. Ez volt a célom, mivel rádöbbentem, családom férfitagjai azt hiszik, hogy

nr.1. ők viszik a kemény melót

nr.2. mindig őket ugráltatom

nr.3. természetes, amit elvégzek

nr.4. egyébként meg igazából semmit nem is csinálok.

Ezért született ez a mobil táblázat a bejárati ajtóra. Több színt használtam, zöld az apa, kék Kolos fiam, én pedig Borka lányommal narancsban jelenek meg. Fel vannak tüntetve a napszakok (lila), és az ahhoz kapcsolódó feladatok. (Kolos fiam miatt a fogmosás mindig kiemelve, mindannyiunknál). Vannak napi rutinos feladatok (szemét kivitele, mosogatás, felöltözés etc.), míg vannak heti feladatok is (pl. piac, vagy vasalás), ezek a helyükön várakoznak külön, míg az aznapi feladatokba be nem ékelődnek. A nem apa-anya-kolos színű feladatkártyák szabadon 'rabolhatóak', hiszen szabad pl. elmenni a postára, vagy elhozni Kolost az óvodából bárkinek. Kolosnak vannak jutalomkártyái, egyeseket természetesnek hisz, most majd szembesül vele, hogy bizony lekerülhetnek a tábláról, ha nem teljesíti 'szigorú' feladatrendjét (felöltözés, fürdés, fogmosás főleg). Ezeken kívül még szerezhet jutalmat.

Egyébként van olyan is, hogy KÉSZ, ez a mozgatható, sima vajszínű, rabolható elemek elvégzése esetén használandó rész. 

Ami még hasznos így: látszódik, hogy ÉN mit vállalok, illetve a többiek mit vállalnak. Át lehet rendezni, meg lehet beszélni. Lehet, hogy kevesebbszer kap egy-egy kérést bárki a családban - látva a napirendjét- hogy léccimármégeztisaztis csináldmármeg...

Azonkívül az is látszik, hogy miért tudok csak 2-3 órákra előre tervezni 'szabadidőt', amikor urambocsá', alszom, vagy olvasok. Erről jut eszembe, a Bori altatás kártya kimaradt... Majd szépen idővel tisztul ez...reményeim szerint egyszer csak kiegyensúlyozottabb leszek én is a feladat megosztással elosztással egyetemben. 

>

A bejegyzés trackback címe:

https://hangaagi.blog.hu/api/trackback/id/tr574546932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása