Christmas ornaments

http://hangaagi.blog.hu/2010/11/05/karacsonyfadiszek_valogass_kedvedre

Ajakbalzsam házilag - az ökotudatos ajándék :)

2010.12.13. 07:23 - hangaagi

Martha Stuart segítségével.

Az ő tanácsa szerint az alábbiakat kell venni/tenni hozzá

Szükséged lesz

1 evőkanál méhviasz reszelékre

2 evőkanál semleges olajra (ő napraforgóolajat ajánl, én inkább olivaolajat mondanék)

Pár csepp illóolajra

Pár rúzsdarabkára (maradékra) a kívánt színnel

 

Az összeállításhoz hőálló üvegtál, műanyag pipettákra, vékony dobozkára vagy pici fém dobozkára

Ide kattintva eléritek az eredeti receptet in English of course:)

Gőzfürdőben fedő alatt melegítsük fel a hőálló üvegtálban az olajat és a méhviasz reszeléket amíg el nem kezdenek olvadni a hozzávalók. Akkor gyorsan le kell venni a gőzfürdőből, és fém kanállal homogénre keverni. Az illóolajat cseppenként kell hozzákeverni, majd ugyan így kell tenni a rúzsmaradékkal is. A műanyag pipettával a még nem szilárd krémet fém dobozkákba, tartókba lehet tölteni.
 
Arról nem szól a fáma, hogy meddig áll el, de tény és való, hogy nagyon ökotudatos, és hasznos is a hidegben :)


A bejegyzés trackback címe:

https://hangaagi.blog.hu/api/trackback/id/tr402510509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Körömlakk ® 2010.12.13. 10:56:58

ez tök jó. szívesen elpepecselnék vele, lehet, hogy meg is teszem!!! :)

Alexandra Sydneyből · http://alexandragasztroblogja.blogspot.com/ 2011.01.04. 05:19:07

Kipróbáltam ezt a receptet, borsmenta illóolajjal és rúzs darabkák helyett természetes eperőrleménnyel.
Szép lett a szín és jól működik az ajakbalzsam.
Rúzsdarabokat nem ajánlok a készítménybe tenni, mert az tele van mindenféle vegyszerrel. Ha már ökotudatosnak nevezzük, akkor legyen valóban az, minden alkotórészében.
süti beállítások módosítása