Martha Stuart segítségével.
Az ő tanácsa szerint az alábbiakat kell venni/tenni hozzá
Szükséged lesz
1 evőkanál méhviasz reszelékre
2 evőkanál semleges olajra (ő napraforgóolajat ajánl, én inkább olivaolajat mondanék)
Pár csepp illóolajra
Pár rúzsdarabkára (maradékra) a kívánt színnel
Az összeállításhoz hőálló üvegtál, műanyag pipettákra, vékony dobozkára vagy pici fém dobozkára
Ide kattintva eléritek az eredeti receptet in English of course:)
Gőzfürdőben fedő alatt melegítsük fel a hőálló üvegtálban az olajat és a méhviasz reszeléket amíg el nem kezdenek olvadni a hozzávalók. Akkor gyorsan le kell venni a gőzfürdőből, és fém kanállal homogénre keverni. Az illóolajat cseppenként kell hozzákeverni, majd ugyan így kell tenni a rúzsmaradékkal is. A műanyag pipettával a még nem szilárd krémet fém dobozkákba, tartókba lehet tölteni.
Arról nem szól a fáma, hogy meddig áll el, de tény és való, hogy nagyon ökotudatos, és hasznos is a hidegben :)