Christmas ornaments

http://hangaagi.blog.hu/2010/11/05/karacsonyfadiszek_valogass_kedvedre

Vendég a háznál öröm a háznál

2010.11.02. 09:33 - hangaagi

Ez a tegnap estére duplán igaz volt részemről, míg a férjem csak agybajt kapott.

Íme a vendég teljes valójában:

A férjem szerint egy haldokló galamb, legyek szíves kizavarni, mert ne nálunk dobja fel a lábát, különben is, ez abnormális, lehet, hogy beteg, meleg van, nem hiszi, hogy azért jött volna fel a tizedik emeleti erkélyre.

Szerintem ez egy postagalamb, aki valamiért idejött hozzánk, itt töltötte az éjszakát, majd reggel minimális unszolásra elrepült. Azért a történet részemről nem ilyen egyszerű. Tudom, a városi postagalambok úgy elszaporodtak, hogy néhol már tyúkméretű szemtelen verébkategóriájú dögök. DE nekem nagyapám postagalambokat tenyésztett. A dúcukban imádtam lenni, meg a kikelt fiókákat megnézni. Meg a tojások darabjait összeszedni. És spenótot venni nekik a piacon, meg fürdőt csinálni nekik az élősködők ellen. A kertben termett hatalmas, leszedéskor még ehetetlen körték télen az árpás zsákokban elrejtve értek be olyan lécsorgósra. Szóval nekem a galamb ez. És tegnap, november 1-jén megjelent és este minden unszolás ellenére sem akaródzott neki elmenni. Csak ma reggel.

Gondoljon mindenki amit akar, ódzkodjon mindenki, aki az ilyenektől fél, meg nem hisz benne, szerintem a nagyapám küldte.

Vendég a háznál, öröm a háznál.

>

A bejegyzés trackback címe:

https://hangaagi.blog.hu/api/trackback/id/tr312415346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emőció 2010.11.02. 09:44:22

Ezt nem hiszem el, vasárnap reggel a mi házunkba egy cinke repült be, szegényke nem talált ki a lépcsőház ablakán, mivelhogy zárva volt, nem is tudom, hogy kerülhetett oda... aztán a szomszédok valahogy segítettek rajta hogy kijusson a házból. :)

Mike1313 2010.11.02. 17:57:12

Hali Ági!
A férjednek üzenem és neked meg mondom ez a galamb így első ránéztében NEM beteg! Ez egy fiatal(kb2-3 hónapos) vadóc vagy hivatalos nevén parlagi galamb, mely eme "pompályában" egy kék színű....... Nem hiszem hogy veszélyben voltatok de a lakásba nem való ugyanis ha nem beteg is hordoz ( nem -hat) olyan kórokozókat baktériumokat melynek Kolos szervezete és a tietek se biztos hogy örülne...... És akkor nem is részletezném mi mindenre gondolta! Az efféle állatoknak kint a helye víz és esetleg valamilyen szemed magok társaságában. Szemes mag alatt nem a körtére gondolok és nem is az árpára( ugyanis azt utálják a galambok) esetleg kis lencse, borsó, de a hámozott napraforgót is szívesen megeszik..... ( utikepek.blog.hu )
süti beállítások módosítása